IVA - In Voor Autisme

IVA - In Voor Autisme

IVA - In Voor Autisme
IVA biedt een combinatie van woonbegeleiding en jobcoaching specifiek voor volwassenen met autisme, die willen en kunnen werken. Het unieke aan het begeleidingsconcept van IVA is dat de woonbegeleider ook jouw jobcoach is. Dit voorkomt communicatieproblemen die vaak ontstaan wanneer er meerdere instanties of hulpverleners bij één cliënt betrokken zijn. Daarnaast zorgt ons concept ervoor dat de IVA-coach zeer snel een totaal beeld van jouw huidige levensfase heeft, waardoor jij efficiënt en constructief begeleid kan worden.

IVA is onderdeel van stichting JADOS
JADOS (Just A Different Operating System) is de overkoepelende stichting van Stumass, Capito Wonen en IVA. JADOS is een samenwerkingsverband tussen de drie organisaties waarbinnen alle kennis en ervaring over wonen, studeren, werken en leven met autisme wordt gebundeld. De onderlinge samenwerking zorgt bovendien voor efficiency en de kwalitatieve borging van de dienstverlening. Hierdoor houden we de zorg voor mensen met autisme in verschillende levensfases toekomstbestendig.

JADOS gelooft dat mensen met autisme net als ieder ander een succesvolle maatschappelijke carrière kunnen hebben, mits er op de belangrijke domeinen wonen, studeren en werken, in de verschillende levensfases (o.a. adolescentiefase) de juiste dosis begeleiding is. Vanuit welbevinden ontstaat er ruimte voor ontwikkeling van vaardigheden, het vergroten van zelfredzaamheid en daarmee volledige participatie aan de samenleving. Om deze zorg te kunnen bieden is specialistische kennis nodig. JADOS heeft deze kennis en expertise en zet deze in via haar dochterorganisaties Stumass, Capito Wonen en IVA (In Voor Autisme).

/ /